Rinenweb Development

Γειά χαρά!

Με λένε Γιάννη, ασχολούμαι με το web development και αυτός ο δικτυακός τόπος αποτελεί το προσωπικό μου portfolio, παράλληλα με μερικές χρήσιμες (?) συνεισφορές πάνω στον κλάδο μου.

simpson family

Αν είσαι συγγενής μου, η κοπέλα γυναίκα μου, κάποιος φίλος ή φίλη, τότε σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη και σε προσκαλώ να ρίξεις μια ματιά τριγύρω, υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να βρεις κάτι χρήσιμο. Είτε βρεις είτε όχι πάντως, ο χρόνος που πέρασες στη σελίδα θα αφήσει το στίγμα του στο google analytics μου και θα είμαστε όλοι υπερήφανοι γι' αυτό.

Α, και φυσικά αναμένω τις εντυπώσεις σου!

simpsons mrburns

Αν είσαι επιχειρηματίας, ιδιώτης ή γενικότερα κάποιος/α που θέλει μια "θέση" στον ωκεανό του www, τότε σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη και σε προσκαλώ να ρίξεις μια ματιά τριγύρω, μιας και θα βρεις κάποιες ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές, όπως για παράδειγμα το πώς να φτιάξεις E-Shop από 199 ευρώ, πώς να μπεις στην στην πρώτη θέση του Google εντός μίας ώρας ή ακόμα και πώς να αποκτήσεις +10.000 Likes στο Facebook ΚΑΙ Followers σε Twitter/Instagram.

simpsons frink

Αν βρέθηκες τυχαία σ' αυτή τη σελίδα, ελπίζω να σ' αρέσει και να βρεις κάτι χρήσιμο.

Αν είσαι wannabe νοσηλευτής (!), τότε πιθανόν να μπήκες εδώ προκειμένου να κατεβάσεις κάποιο από τα βιβλία του ΟΕΔΒ για τις σχολές ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών που σκάναρα και ανέβασα πριν πολύ καιρό εδώ* μιας και δεν κυκλοφορούν πιά και ως εκ τούτου έχουν ιδιαίτερη πέραση (παρ' όλο που τα μισά είναι για κλάμματα).
*Ναι, έκανα hyperlink το "εδώ", οι web marketers μπορείτε να ανατριχιάσετε ελεύθερα.

Η αυτοματοποίηση των εργασιών αποτελεί κλειδί για την πιο γρήγορη και αποτελεσματικότερη διαχείριση ενός ιστοτόπου με Joomla, βελτιώνοντας την εμπειρία του χρήστη και παράλληλα διευκολύνοντας τη συντήρηση του περιεχομένου. Το RiNewsflash Module είναι μια δωρεάν, δυναμική επέκταση για το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου Joomla που έχει σχεδιαστεί για να καλύψει μια τέτοια ανάγκη αυτοματοποίησης, εμφανίζοντας τις πιο πρόσφατες προσθήκες κειμένου από ένα επιλεγμένο άρθρο.

Αυτό το ένθεμα είναι ιδανικό για κατόχους ιστότοπων που επιθυμούν να αναδείξουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ή αλλαγές στο περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεται να δημιουργούν κάθε φορά ένα άρθρο για αυτές, διευκολύνοντας τους επισκέπτες να ενημερώνονται για τα τελευταία νέα ή πληροφορίες. Αν το περιεχόμενο του ιστοτόπου σας περιλαμβάνει σύντομες ενημερώσεις, όπως π.χ. ειδήσεις σε τίτλους, τότε μπορείτε να τις έχετε όλες συγκεντρωμένες σε ένα άρθρο και αυτό το ένθεμα θα εμφανίζει έναν επιλεγμένο αριθμό ενημερώσεων από αυτό το άρθρο σε όποιο σημείο του ιστοτόπου επιθυμείτε.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Δυναμική προβολή περιεχομένου: Ανακτά και εμφανίζει αυτόματα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις από ένα συγκεκριμένο άρθρο.
  • Προσαρμόσιμες ενημερώσεις: Δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης του αριθμού των πιο πρόσφατων προσθηκών που θα εμφανίζονται και τη φορά ανάγνωσης του περιεχομένου από το άρθρο
  • Ευέλικτη διάταξη: Περιλαμβάνει επιλογές για την προσθήκη προσαρμοσμένου συνδέσμου που θα οδηγεί στο πλήρες άρθρο, με προσαρμόσιμο κείμενο και κλάση CSS για τον σύνδεσμο, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική προσαρμογή στο σχεδιασμό του ιστοτόπου σας.

Rinewsflash Module settings

Το ένθεμα είναι συμβατό με τις εκδόσεις Joomla 3.Χ, 4.Χ και 5.Χ, που τρέχουν σε PHP 7.4 ή νεότερη.
Για την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία του ενθέματος, λάβετε υπόψη ότι κάθε ενημέρωση στο άρθρο χρειάζεται να διαχωρίζεται από την προηγούμενη με μια HTML σήμανση < hr > ή < hr / > καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί το ένθεμα να μετρά τον αριθμό των ενημερώσεων που θα εμφανίζει. 

RiNewsflash Module

Όπως αναφέρθηκε ήδη, το RiNewsflash Module είναι ελεύθερο λογισμικό: αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να το αναδιανείμει ή/και να το τροποποιήσει σύμφωνα με τους όρους της Γενικής Δημόσιας Άδειας Χρήσης GNU (GNU General Public License) όπως δημοσιεύεται από το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation), είτε στην έκδοση 3 της Άδειας χρήσης είτε σε οποιαδήποτε μεταγενέστερη έκδοση. Αυτό το πρόγραμμα διανέμεται με την ελπίδα ότι θα είναι χρήσιμο, αλλά ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ, χωρίς καν την σιωπηρή εγγύηση τυχόν εμπορευσιμότητας ή καταλληλότητας για συγκεκριμένο σκοπό. Δείτε τη Γενική Δημόσια Άδεια GNU για περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Μελέτη εφαρμογής: symparastatis.gr

Οι περισσότερες ενημερώσεις στο Παρατηρητήριο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης γίνονται σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών καθώς αφορούν ενέργειες που κάνουν σχετικά με το θεσμό του Συμπαραστάτη, οπότε ενημερώνονται κάθε φορά τα αντίστοιχα άρθρα ή άλλα σημεία στα οποία υπάρχει ιστορικότητα στην πληροφορία. 

Ωστόσο, λόγω του μεγάλου πλήθους των Δήμων καθώς και των Περιφερειών, που μπορεί να προβαίνουν συχνά σε ενέργειες που αφορούν το θεσμό του Συμπαραστάτη, κρίθηκε σκόπιμο οι ανανεώσεις με τις νεότερες ενέργειες να συγκεντρώνονται και σ' ένα ξεχωριστό άρθρο, εν είδει ημερολογίου. Έτσι, δημιουργήθηκε το RiNewsflash Module προκειμένου να αυτοματοποιήσει ουσιαστικά την προβολή των τελευταίων ενημερώσεων που έγιναν σε αυτό το άρθρο, σε μια επιλεγμένη σελίδα (που στην προκειμένη είναι η Αρχική σελίδα).

Δημοσιεύσεις

Εκτός από το Blog μου παραπάνω, κατά καιρούς φιλοξενούνται άρθρα μου και σε άλλες πλατφόρμες, με ποικίλη θεματολογία. Μια ενδεικτική αρθρογραφία μου σε τρίτους ιστοτόπους στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις παρακάτω:

Επικοινωνία

PGP Public Key Fingerprint: E752 56C7 670E F41A 45E9 22A4 F6C0 9713 5BE0 5212